Mantelzorgers die zorgen voor iemand met dementie 

Zorgen voor een naaste met dementie

In Nederland zorgen ongeveer 320.000 mantelzorgers voor mensen met dementie. Een groot deel daarvan zorgt iedere dag voor hun naaste. Dementie heeft grote gevolgen voor de persoon zelf, maar óók voor de naasten. Helaas zijn veel mantelzorgers zwaar belast. Als de mantelzorger de zorg niet meer aankan, is dat een belangrijke reden voor opname in een verpleeghuis. Goede ondersteuning van mantelzorgers om de zorg zo goed mogelijk vol te houden is dus belangrijk.

Infokring Dementie

Vanuit mantelzorgondersteuning van Caritas Urk organiseren wij ongeveer 4 keer per jaar de Infokring Dementie. Dit zijn bijeenkomsten bedoeld voor mantelzorgers. Dit doen we samen met ZONL, Talma Urk en twee betrokken vrijwilligers. Deze werkgroep zoekt interessante gastsprekers die mantelzorgers van goede informatie voorzien die hen kan helpen bij de zorg voor hun naaste met dementie.
Denk aan onderwerpen als; aanpassingen in en rondom het huis, wat kan een fysio-en ergotherapeut doen voor iemand met dementie en het effect van muziek op de persoon met dementie. Naast het informatieve gedeelte is ook het elkaar ontmoeten zeker helpend. U staat er niet alleen voor! Tegelijkertijd is er gelegenheid voor het stellen van vragen aan de aanwezige casemanagers dementie en de mantelzorgconsulenten.

Bekijk hier de eerstvolgende geplande bijeenkomst 

  Vertel ons waarom je ontevreden bent.

  Dit zal sluiten in 20 seconden

   Laat ons weten waarom je matig tevreden bent.

   Dit zal sluiten in 0 seconden

    Fijn om te horen, laat het ons weten.

    Dit zal sluiten in 0 seconden

     Vertel ons waarom je ontevreden bent.

     Dit zal sluiten in 0 seconden